1. Веганска насоченост:
Въпреки че и двата продукта могат да произхождат от неживотински източници, ретинолът понякога може да бъде получен от яйчен жълтък или масло от рибен дроб - което го прави неподходящ за употреба от вегани. Тъй като бакучиолът е на растителна основа, съставките на продуктите, които го включват, могат да бъдат подходящи за вегани (при условие че всички останали съставки и метод на производство също са вегански).
2. Употреба по време на бременност:
Препоръчително е да се избягва употребата на ретинол и всякакви други ретиноиди по време на бременност поради потенциалното въздействие върху развитието на бебето. Понастоящем рискът от употребата на бакучиол по време на бременност се счита за незначителен. Въпреки това, молим да се консултираш с твоя лекар, ако планираш да използваш бакучиол по време на бременност.
3. По-добре се понася от чувствителна кожа:
Известно е, че ретинолът може да раздразни кожата, като причини сухота или зачервяване. Успокояващите свойства на бакучиола намаляват тези рискове от дразнене, което го прави по-подходящ от ретинола за чувствителна кожа. Въпреки това никоя съставка не е напълно лишена от риск от раздразнение.